HUR VI STARTADE
Om oss
"En dröm som gått i uppfyllelse"
"Det känns som att det var meningen"
Kristian Eklund öppnade sin första restaurang, ett mindre lunchställe, i Sundbyberg 2003. Sedan har det rullat på med restaurang- och cateringverksamhet och 2016 tog han över en restaurang i Solnahallen. Men under alla dessa år har en annan lokal funnits i hans blickfång. Nämligen Bolinders rekreationslokal, som Wallins spis tidigare huserat i.

Hösten 2019 utannonserades lokalen, helt plötsligt. Och det sammanföll otroligt nog med att hans kontrakt med Solnahallen höll på att löpa ut.
Kontraktet skrevs på den första januari och mindre än två månader senare, den 25 februari, restaurangen med att börja servera luncher.

En dag senare blev namnet på den nya krogen klart – Bolinder strands krog. Baren är nyrenoverad med industrikänsla och Grand Hôtels nästan 80 år gamla restaurangstolar fyller ut den stora lokalen.

I grunden är Kicke kock och på menyn kommer fokuset vara på husmanskost med kvalitativa råvaror, lagad från grunden. Till köket har han dock rekryterat sin bror Jonathan Eriksson, som även han är kock, med lång meritlista.

Foton: Mikael Andersson